Skivinspelning med SUO

IMG_9835 IMG_9832 IMG_9887 IMG_9837 IMG_9833IMG_9887IMG_9830IMG_9839IMG_9895Helgen 15-16/10 i nådens år 2016 var det återigen dags att dokumentera Sjöbo Ungdomsorkesters arbete, under ledning av dirigenten Paul ”Palle” Andersson. Repertoaren höll förhållandevis hög teknisk nivå och allt lotsades framåt av den mycket kompetente och skicklige inspelningsteknikern Berno Paulsson i hans studio i Malmö.
Två intensiva dagar med 6-7 timmars inspelning. Hatten av för dessa otroliga ungdomar och deras ledarstab och ett stort tack för att jag erbjöds att delta och spela in med orkestern. Nu väntar releasepartyt!!

Utbyte med Sjöbo Ungdomsorkester

Det är viktigt att träffa andra musicerande människor för att utvecklas och utbyta erfarenheter. Att samarbeta med andra blåsorkestrar har sina fördelar, framförallt om ens egen orkester är klent besatt, i stämmorna. Vi har under åren haft utbyte med Sjöbo och Mariehamns Ungdomsorkesterar. Nu sist kom Sjöbo på besök till oss i maj månad 2016. Vi hade en intensiv rephelg, besökte Tom Tits och konserterade på Torekällberget. M.a.o. så visade vi våra gäster delar av vårt vackra och spännande Södertälje. Besöket gav mersmak och det är inte helt omöjligt att vi tar oss ned en helg i höst, till Sjöbo.  

Nationaldagsfirandet på Torekällberget 2016.

För 6:e eller möjligtvis 7:e året på raken har jag tutat upp den blågula fanan och fanfarat alla stipendiater på vårt vackra Torekällberg i Södertälje. Vädrets makter stod oss bi och solen gassade från en klarblå himmel. Som alltid finns Stadsscenens crew på plats servandes musiker och andra deltagare, med 100 % precision, under Peter Tabermans fasta hand.
Vi musiker blir alltid vänligt bemötta och uppskattade, av Taberman och hans personal.

Anders Rapp projektet i land!

Det tog 2 år att nå fram till ett första sceniskt framförande. 4/6 i nådens år 2016 stod vi då där alla på scenen.
Anders Rapp hade samlat brokig skara musiker med stor erfarenhet i bagaget. Musikanter med meriter ifrån band som Passagerarna, KSMB, Afzelius/Wiehe, Pappa Freud, Köttgrottorna,Carola Häggkvist, Anders F Rönnblom, Janne Schaffer, Ove Thörnqvist, Sunshine och otaliga schlagerfestivalproduktioner.

Rapps band bestod av:
Anders Rapp lead voc och git.
Micke Jahn lead git och backing voc.
Janne Ohlsson bas.
Jonatan Jahn dr.
Stefan Blomkvist keyb.
Sonny Espling trp, flugelhrn, tuba och backing voc.
Peter Lissenko saxar.
Daniel Eng trb:ns.
Anki Heed-Carlberg backing voc.
Johanna Sjöberg-Ohlsson backing voc.

Plattan ”Tuletorget och andra ställen” är en dokumentation av delar av Anders liv och är en trevlig mix av svensk underfundig pop och rock. Det var en ära att få skriva blåsarren och att Anders blev nöjd med dessa. Hoppas nu att det kan bli en förlängning av detta projekt.

Här kommer ett smakprov från skivan:

Om någon är intresserade av plattan är ni välkomna att kontakta mig ».

https://www.facebook.com/jeanette.stenmark/videos/10208197308266205/

Tillbaka i tiden

Otroligt roligt att få komma tillbaka till min gamla (unga) orkester Sjöbo Ungdomsorkester SUO och dessutom få möjligheten att vara solist. Engagemanget runt orkestern är stort och många personer lägger ned mycket tid, ingen nämnd ingen glömd.
Årets upplaga klingade mycket fint med bra intonation och energi. Speciellt blev jag tagen av orkesterns dynamiska och uttrycksfulla spel i musik ur Carmina Burana. Mitt förslag till orkestern och dess eminente dirigent Paul ”Palle” Andersson är att spela in detta arr på den kommande CD:n. Jag vill rikta ett stort tack till Greger Hansson, Helena Phil och Vilma för er osvikliga och generösa gästfrihet. likaså ett stort tack till Jonas Berglund för sitt alltid proffsiga arbete i och runt orkestern. Varmt välkomna med er verksamhet till Södertälje i maj. Let´s cook, smoke and burn!

Lasse Lindgren

Lasse Lindgren öser loss på luren han ärvt efter Maynard Ferguson. Lasse är inte bara en gudabenådad trumpetare utan också en ”storyteller” av rang!
Angenämt att träffa honom en stund på Musikaliska.
Rekommenderar mina trumpetelever att lyssna in Lasse, framförallt plattan Lindgren möter Lindgren.